8 Ağustos 2013 Perşembe

Fakirs Tanklar Tam İnceleme




Merhaba,

Öncelikle bu inceleme için tarafıma gönderilen cihazlar ESF forumdan "oğuzhan" nickli arkadaşımız tarafından sağlanmıştır.

Forumda duyurulan "Fakirs" marka tankların, Türk malından çok, evrensel ölçülerde vücuda getirilmiş cihazlar olduğunu belirtmek lazım.


Yine söylemeliyim ki: "Bu cihazların yönü kalite ve işçilik açısından Avrupa'ya, Amerika'ya dönük"

Daha önce belirttiğim bir gerçekte bu cihazların fiyatı vermiş olduğu, performans ve konfor göz önüne alındığında muadil ürünlere göre daha düşük olduğudur.

Fakirs tanklar şu an için iki tipte üretiliyor : 1.Fakirs Premium 2. Fakirs Special

Şu an için diyorum, çünkü bu kalitenin altına koşulsuz imza atacak biri olarak, ilerde onlardan çizimlerini  yapıp "Fakirs SihirliBuhar Edition" modeli talep edeceğim:)

İnceleyelim,

Paket içeriği tatminkar, kısa, uzun tüp, yedek contalar...
MVP+Fakirs Special

Drip-Tipler sanat eseri:) Yedek contalardan birini drip tipteki üst boşluğa yerleştirip, tank kısmında yer alan siyah contalarla görünüm senkronu yakaladım, bana göre çok daha güzel oldu...

Bu arada ramazan mahmurluğuyla cartomizer olmadan drip tipi tanka takma girişimlerim doğal olarak sonuçsuz kaldı:) Konuyu tasarımcılara kusur mu acaba diye ilettim ve Allah'tan konuyu uzatmadım, uzatmadılar:) Durumu tam olarak izah etsem denemem için gönderilen tüm cihazlar geri talep edilebilirdi:) Buhar hocasından oflu hocaya dönüşüme ramak kalmıştı anlayacağınız:) Bobas mikrodalga faciasından sonra forumun bana karşı biraz daha müsamahakar olacağını zannetmiyorum:)

Geçelim,

Ürün malzemesi tank başlıkları ve drip tip titanyum alaşım çelik. Muadillerine fark atan en önemli ayrıntılardan birini fakirs tasarımcıları atlamamışlar, tebrikler.

Contalar, siyah ve silikon. tank tüpleri pyrex malzemeden...

Premium ile special tank arasındaki en önemli farklardan biri dış çapları, premium daha küçük bir dış çapa sahip, 20 mm...

SVD+Fakirs Premium
Şöyle pratikleştirelim, SVD, Evic, Vamo, MVP kullanıyorsanız special, Provari, Z-Max kullanıyorsanız Premium sizin için çok daha iyi bir görünüm sunabilir. Ancak aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz gibi ben benim tam tersi kullanım kombinasyonlarım dahi uyum ve şıklığı ortadan kaldırmıyor.

Tüplerin bir özelliği de içerden işlenmiş olmaları, bu kapakların tüpte açılmış kanallara kolayca oturmasını sağladığı gibi conta desteğiyle sızdırmazlığı azami seviyeye çıkarıyor. Bir haftayı aşkın yoğun kullanımımda hiçbir şekilde sızmayla karşılaşmadığımı özellikle belirteyim.

Bu ürünle ilgili sık sorulanlardan biride cartomizer uyumluluğu, kısa tüp normal cartomizer için tasarlanmış 35 mm tüm cartomizerle uyumlu, büyük tüp ise 45 mm tüm cartomizerlerle uyumlu.

Bu ürünle killer tip atomizer kullanıyor mu? Tabii ki bunun denemesini killer'le değil ama klonu smok terminator'le yaptım. Yazımı yazarken ekranda oluşan yoğun buharın sebebi bu uyumluluk:)
Provari+Fakirs Special

Her iki tank tipinde likit dolum delikleri mevcut, tankın üst kısmında bulunan likit dolum deliği vida ve vidaya uygun yapılmış silikon conta ile kapatılıyor. Benim çok kullandığım bir özellik olmasa da konfor açısından bu özellikte başarıyla eklenmiş.

Gelelim performansa,

Fakirs Tank, sistemin tank kısmında kalitesini gösteriyor. En ince ayrıntısına kadar tasarlanmış, hesap edilmiş ve inşa edilmiş. Bu noktadan itibaren bu sistemi harekete geçirecek ve performansı üst düzeye çıkaracak cartomizer, killer vb. atomizerlerin doğru ürünlerden seçilmesi şart.

Sonuç olarak,

Fakirs tank tank sistem tutkunlarına kalite ve sağlamlık sözünü veriyor ve bunu yerine getiriyor. Tank sistem sevenlerin kesinlikle muadillerinden önce edinmeleri gereken bir cihaz.

Artıları

Titanyum alaşım çelik gövde

Pyrex tüp

Sorunsuz tasarım/Uyumluluk

Bol yedek parça

Muadillerine göre uygun fiyatı

Eksileri

Cartomizer dahil, al/kullan tam set halinde sunulabilirdi. Böyle bir seçenek mutlaka olmalı.

Smok E-Pipe+Fakirs Premium





2 yorum:

Adsız dedi ki...

Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Dünden beri sorunsuz olarak kullandığım bir ürün.
Yayında ve yapımda emeği geçen herkese tekrar teşekkürler... IRoN

Oğuzhan dedi ki...

Bayramdan sonra carto panç dahil olmak üzere tam set halinde beğenilere sunulacak.