9 Aralık 2013 Pazartesi

Erste Sahne Likitleri


Almanya merkezli Liquid NRW firması tarafından üretilen Erste Sahne likitleri Türkiye'ye "www.ozgurbuhar.com" tarafından getirildi.



Liquid NRW adlı firmanın internet sitesine girdiğinizde firmanın tam olarak isim yapmış likitleri olmasa da örneğin Zapory gibi sadece bilindik aromaları sadece isim değişikliğiyle sunma yolunu seçmediğini görebiliyorsunuz.

Kendi adıma "Frodos Favorite", "Honig Tabak" gibi ürünleri denemek isterdim ancak belli zorluklar maalesef tedarikçinin elini kolunu bağlıyor.


www.ozgurbuhar.com tarafından test için satışı yapılan, yapılmayan bir çok likit gönderildi. Ancak özellikle satışı yapılmayan likitlerle ilgili çok şey kaybetmediğimizi söylemek isterim :)

Satışı yapılanlardan ise "Rip Tight" adlı likiti ciddi manada beğendim. Benim gibi tütün bazlı likit kullanma konusunda muhafazakar sayılabilecek birini bile öyle baktım güzeldi değil, 2-3 saatte, 3 ml kadar kullanmaya ittiğini söylersem ne demek istediğim tam olarak anlaşılabilir sanıyorum.

"Rip Tight" meyve bazlı, tatlı bir likit. Ancak şu meyve aroması baskın diyebileceğim bir tatta almadım. Bu karışık, keyifli meyve aromalarının karışımına eklenen hafif mentolle de boğaza vurum garantilenmiş. Sonuç olark "Rip Tight" bana göre ciddi keyifli bir likit, alıştığınız tatlarla ilgili kısa bir mola vermek, ağız tadınızı değiştirmek için bile alınabilecek bir likit diye düşünüyorum.

"Moritz Blend" klasik tütün aromasının kahve, ceviz vb. aromalarla zenginleştirilmesinin tipik bir örneği. Ancak bu zenginleştirme kararında bir zenginleştirme. Tütün bazlı likit sevenler için denenebilecek bir likit olarak görüyorum.

"Tabak Klassık" çok hoş, hafif bir tütün aromasına sahip tütün bazlı bir likit. Şöyle anlatayım, "Moritz Blend"i kırmızı renkle tanımlarsak, "Tabak Klassık" rengi ise beyaz olacaktır. Benim hoşuma giden hafif ve pürüzsüz oluşuydu. Ancak boğaz vurum konusunda çok başarılı olduğunu söyleyemem.

"Blue Explosion" yine "Rip Tight" gibi tütün bazlı olmayan bir likit. "Blue Explosion"un en önemli farkı ise "Rip Tight" da hissedilen meyve aromalarının yoğunluğuna sahip olmaması. "Blue Explosion" çok daha "düz" bir likit, mentolün mükemmel kararında kullanımı neticesinde yoğun boğaz vurumuna sahip bir likit. Sonuç olarak "Rip Tight" kadar keyifli bir likit "Blue Explosion"...

Sözün özü, Erste Sahne likitleri piyasaya hakim likitlerin kullandığı "aroma+pg+vg+nikotin" kombinasyonunun dışında aromalarla başlayan bir üretim başlangıcı olduğu görülen likitler...Test için gönderilen likitlerin hiçbirisi bilindik, tıpkısının aynısı şeklinde değildir. İyi veya kötü beğenilir, beğenilmez kendine özgü tatlara sahiptir.

*Test için gönderilen likitlerde Moritz Blend, Tabak Klassık, Rip Tight %50 PG-% 50 VG , Blue Explosion ise %70 PG-%30 VG karışımı şeklindeydi... Bu verileri yuvarlayarak verdim, çünkü şişelerin üzerinde aroma oranları dahil belirtiliyor. (Örn. Moritz Blend %47.5 PG+%47.5 VG+%5 Aroma+%1.8 Nikotin)


1 yorum:

Ömer T. dedi ki...

Aydınlatıcı.
Teşekkürler.