9 Şubat 2014 Pazar

Fakirs çıtayı yükseltiyor: S16


Fakirs ilk olarak tank modellerini sunduğunda bir çok kişi ilk ve son modellerin bu olacağını düşünüyordu. Bu düşüncenin oluşmasındaki temek etken ise üretici veya sunduğu cihazlar değil buhar cihazlarının ülkemizdeki belirsizliği ve insanların bu belirsizlik ortamında süreklilik sağlamasının zorluğuydu.



Ancak Fakirs düşünülenin aksine bir-iki hafta önce 7 ve 8. cihazlarını kullanıcının beğenisine sundu . Bu cihazlar S-16 ve Troy Mini...




 Fakirs S-16 toplam 9 ana parçadan oluşuyor. İnşasında 316 tip paslanmaz çelik kullanılmış.




Fakirs S-16 cihazının uzunluğu 75 mm, eni ise 16 mm şeklindedir. Ağırlığı 40 gr olan cihaz 14500 pillerle çalışmaktadır. (Li-İon) Cihazdan maksimum verimi almanız açısından S-16 ile Efest veya AW marka İMR tip pilleri (Li-İon) kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum.



Fakirs S-16 510 tip bağlantı noktasına sahip. Ego tip atomizer kullanımında 510-Ego dönüştürücü gerekiyor.








Üst kapakta iletken iki vida mevcut. Bu sayede pil ebatlarına uygun şekilde ayarlama yapılabiliyor.



Fakirs S-16 tüpü fırçalanmış, mat görünümüyle gerçekten başarılı. Ayrıca tüp üzerinde sadece Fakirs'in yenilenen logosu bulunuyor. Tüpün üst ve alt kapakla dişli uyumu mükemmel.




Gelelim zurnanın zırt dediği yere. S-16'nın görünümü, kalitesi hissi vs. hepsi bir tarafa ancak ateşleme, kilitleme mekanizmalarına sahip alt kapak tasarımı tek kelimeyle muhteşem. MG modellerinin tamamında da bulunan aynı sistem S-16 modelinde son noktaya varmış görünüyor. Yağ gibi kayan, üst bağlantı noktasına yapışmayan, sıkışmayan bir halka yoluyla saniyeler içinde kilitleme yapılıyor. Bu halkanın üzerine ayrıca model adı olan  S-16 ve cihazın seri numarası işlenmiş.


Aynı şekilde cihazın ateşleme düğmesinin hassasiyeti tek kelimeyle etkileyici. Ateşleme anında takılma, zorlanma, ses gelmesi vb. hiçbir olumsuzluk yok.


Ayrıca cihazla yaptığım iletkenlik, voltdrop testlerinde 1.5 ohm yük altında 3.55-3.59 V arasında değerlere ulaştım. Kıyas açısından aynı pil ve atomizerle yaptığım testlerde bu değerleri Provape 1 cihazında 3.42-3.44 V, Bagua klonda ise 3.45-3.47 V şeklinde gözlemledim.


Sonuç olarak, Fakirs S-16 14500 tip mekanik  modlar kategorisinde yabana atılmayacak bir cihaz. Özellikle inşada kullanılan malzeme kalitesi,  iletkenlik performansı, alt kapak ateşleme, kilitleme tasarımı, konforu bir çok modelin önünde yer alması için yeterli nedenler. S-16'nın kendisiyle bütünleşik kullanıma sahip olan Troy Mini atomizerle harika bir ikili olduğunu ise ben değil test esnasında buhar banyosuna maruz kalanlar söylüyor:)





1 yorum:

Adsız dedi ki...

yedek parça konusunda teknik destek sunumu talep ediyoruz...