25 Kasım 2014 Salı

Herkes kullansın diye: Erlprinz...



Efendim Erlprinz maceramız biraz meşakkatli geçti. İlk gelen cihazda tespit ettiğim bağlantı noktası hatası sanırım benimle eş zamanlı olarak cihaza sahip olanların ortak kaderiydi. Ancak Erlkonigin firması ilettiğim hataya çok incelikle ve hızla cevap verdi. Cihazı gönderin hemen yenisini gönderelim dediler ve bozuk cihaz kendilerine ulaşmadan yeni cihazı tarafıma gönderme nezaketinde bulundular.




Erlprinz'in çıkış hikayesi ilginç. Abisi Erlkonigin'in uğraması muhtemel bir ninja saldırısına kalkan olabilmek için düşünülmüş. Şu an piyasada dönen Erlkonigin klon furyasını görünce bu düşüncenin aynı zamanda akıllıca olduğu da ortaya çıkmış durumda.


Erlprinz ve Erlkonigin sistem çalışma mantığı bire bir aynı. Materyal farkları, Erlkonigin'de var olan likit kanalları halkasının Erlprinz'de olmaması, ufak detaylar vs...vs... Sonuç: Mantık aynı olunca, istisnalar kaideyi bozmuyor.


Ben Erlkonigin'in klonunu kullandım.Rahatlıkla Erlprinz'le arasında sistem, performans farkı görmediğimi söyleyebilirim. Ancak kesinlikle ucuza mal olması açısından malzeme kalitesinin düşürüldüğü bildirilen Erlprinz'in yine çok iyi tabir edilebilecek bir klondan en az bir kaç tık önde bir malzeme kalitesine sahip olduğunu bildirmeden geçemeyeceğim.


Erlprinz'in şeklen ilham kaynağı DCT tanklar. Şu sıralar piyasayı kasıp kavuran Aspire firmasının da ilk süksesini alt bobin atomizer sistemini Vivi Nova'ya entegre ederek kazandığını unutmayalım.


Sonuç,

Erlprinz şekil olarak DCT tanklara benziyor. Malzeme paslanmaz çelik+polikarbon tüp+plastik (hava ayar bileziği/ağızlık) şeklinde. Bağlantı  noktası 510 tip. İnşa şekli bilinen RBA'lara benziyor. Likit kanallarının büyüklüğü ve derinliği farklılık yaratıyor. Hava ayarı orijinal. Tabandan hava akış ayarı yapılıyor, 510 bağlantı noktası üzerinde bulunan siyah renk plastik halka sağa ve sola döndürülerek hava akışı isteğe göre artırılıp, azaltılabiliyor. Bazı mekanik modlarda görmüş olduğumuz kilitleme mekanizması gibi düşünün. Çok döndürmeniz halinde ayar halkası elinizde kalabiliyor. Buhar+aroma performansı mükemmel. Denemede 60 VG+40 PG likit kullandım, tek kelimeyle harikaydı. Akıtmayla ilgili 510 bağlantı noktası bozuk olan cihazda bir kaç kez sorun yaşadım. Yeni gelen cihaza enteresan şekilde şu ana kadar sıkıntı görünmüyor. Sarımdan, kurulumdan kaynaklanmış da olabilir. Akıtma yaparsa doğal olarak tabandan akıtma yapıyor. Çekişlerde hafif bir ıslık sesi mevcut. Likit dolumu üst kapak kapatılmadan Taifun tarzı yapılabiliyor, ya da üst kapakta yer alan likit deliklerinden kapak kapatıldıktan sonra da likit dolumu yapılabiliyor. Ağızlık evrensel 510 tip değil, vidalı ve aynı zamanda üst kapakla  tankın tam olarak yerine oturmasını sağlıyor. Kurulum şekli alt taban+baca+tank+likit dolum delikli birinci üst kapak+ikinci üst kapak ve ağızlık şeklinde.

Önerir miyim,

Kesinlikle, basit görünümlü ancak fevkalade performanslı bir cihaz. Belki cennetin anahtarı değil, belki artık kendini ispatlamış bilindik RBA inşa yapısından aman aman bir farklılığı yok ancak var olan sisteme yapılan Avusturyalı üretici yorumu enteresan ve takdir edilesi.

Edinmek isteyenler için,

http://shop.erlkoenigin.com/en/erlprinz/erlprinz