18 Ocak 2014 Cumartesi

AEMSA, Çığır Açan Çalışmasıyla FDA'ya Kafa Tutuyor

Buharcılar için nihayet iyi bir haber. Amerikan E-Likit Üretim Standartları Birliği (AEMSA), üçüncü bir "kulak verme toplantısı" için FDA ile buluştu. Bu defa, yeni bir çalışmayı sunması için, yanlarında e-sigara Araştırma Yandaşları Grubu'ndan Dr. Farsalinos'u da götürdüler.


Bu çalışma, yeni nesil ya da "geliştirilmiş" tarzdaki elektronik sigaranın, sigaramsılar*** ve tütün sigaralarıyla nasıl boy ölçüştüğü üzerinde yoğunlaşmış gibi görünüyordu.

Hedefleri, AEMSA tarafından hazırlanmış e-likit standatlarına uyulduğu taktirde, e-sigaraların FDA tarafından zaten onaylanmış yönergeler içerisinde kalacağını FDA'ya göstermek.

Sonuçlar

Sonuçlar gösterdi ki, sigaramsıların PNL****'leri, tütün sigaralarına nazaran belirgin bir şekilde daha düşük. "Yeni nesil" (geliştirilmiş) cihazlar, sigaramsılardan daha fazla nikotin aktardı (PNL'in gösterdiğine göre) ve etüt aralığı süresi boyunca (daha fazla kullanım - ardarda çoğalarak), nikotin aktarımında giderek daha etkili oldu. "Yeni nesil" cihaz, nikotin aktarımında sigaramsılardan daha etkili olduğu belirtisini gösterdi ve her nefeste sabit şekilde daha fazla nikotin aktardığı belirlenmiş olan tütün sigaralarının PNL'lerine süreç boyunca daha da yaklaştı.

Nefes süreleri vb. dikkate alınınca, acemi e-sigara kullanıcılarının (tütün tiryakilerinin) PNL'leri, deneyimli elektronik sigara ürünü tüketicilerininkine nazaran daha az nikotin emilimi gösterdi.

Tarafsız araştırmalar için, e-sigara kullanımının nikotin emilimi üzerindeki etkilerini değerlendiren, özellikle de yeni nesil cihazlarla doldurulabilirlerin, sigaramsı cihazlarla tütün sigaralarına göre etkilerini belirleyen iki protokol geliştirdim. Protokoller, AEMSA tarafından tümüyle desteklendi ve geçen 3 ay içerisinde uygulandı.

Toplantı esnasında, doldurulabilir atomizerli yeni nesil cihazların nikotin aktarımı konusunda birinci nesil (sigaramsı) cihazlara nazaran %70'e varan oranlarda daha etkili olduğunu gösteren bilgiler sunduk. Diğer taraftan, yeni nesil cihazların bile nikotin aktarımı konusunda tütün sigaralarına nazaran çok daha yavaş kaldığını gösteren karşılaştırmalı bilgiler de sunduk. Aslında, buharcıların, 1 tütün sigarası içildikten sonra rastlanana eş seviyelerde plazma nikotin alabilmek için, bu çeşit cihazları yaklaşık 30 dakika boyunca kullanması gerekiyor. - eCigarette-Research.com'dan Dr. Farsalinos
AEMSA'dan daha fazla bilgi almak için: AEMSA Tarafsız Çalışmayı Finanse Etti ve 3. "Kulak Verme Toplantısı"nda sunması için Dr. Farsalinos'la beraber FDA'ya döndü

Dr. Farsalinos'tan daha fazla bilgi almak için: E-sigara hakkındaki gerçek ispatların FDA'ya sunuluşu
Amerikan düzenleyicileri ve yandaşları Avrupalılar'a yol gösteriyor

"Sigaramsı" elektronik sigaralar, insanların genellikle buharlamaya ilk başladıklarında kullandığı cihazlardır. Tiryakilerin kolayca geçiş yapmasını sağlamaya yetecek kadar analog sigaraya benzerlik gösterirler.

Ama buharcılar, sigaramsıları yeterince uzun bir süre kullandıktan sonra, çok daha iyi bir modele terfi etmeye eğilim gösteriyor. Bunlar "yeni nesil" geliştirilmiş elektronik sigaralardır. Her ne kadar geliştirilmiş bir e-sigarayı kullanmak daha kapsamlı bir iş olsa da, elde edeceğiniz kalite deneyimi için buna değer.

En İyi elektronik sigara Blogu'nda sigaramsı ve geliştirilmiş elektronik sigaraları karşılaştırıyor ve inceliyoruz.
__________________________________________________ __________________________________________________ _________

*American E-Liquid Manufacturing Standards Association (Amerikan E-Likit Üretim Standartları Birliği): Kendini, tümüyle, elektronik sigaralarda kullanılan e-likitlerin güvenli üretimi için sorumluluk getiren ve güçlendirilebilir standartlar yaratmaya adamış ilk ve tek ticari üreticiler birliğidir.

**Food and Drug Administration (Gıda ve İlaç Dairesi): Tüketiciyi tehlikeli ürünlerden korumak için gıda, ilaç ve kozmetik üretimini düzenleyen ABD devlet kurumudur.

***cig-alike (sigaramsı): Sigaramsılar, elektronik sigaraların ilk neslidir. Her şey onlarla başladı ve, özellikle de yeni e-sigara kullanıcıları için, hâlâ çok popülerdirler.

****Produced Nicotine Level (Üretilen Nikotin Seviyesi).

Hiç yorum yok: